Care sunt primele piese auto care se defecteaza la masina

Masina este alcatuita dintr-un sistem complex de piese, iar in functie de anumiti factori, acestea cedeaza mai repede sau sunt mai rezistente.

In topul celor mai putin rezistente piese ale unei masini regasim ambreiajul, acesta se uzeaza foarte repede datorita faptului ca marea majoritate a conducatorilor auto tin piciorul stang apasat pentru un timp indelungat, in timp ce conduc sau atunci cand se afla la semafor. In momentul in care ambreiajul se suprasolicita, aceasta piesa auto se defecteaza.
Despre defectiunile injectoarelor putem spune ca sunt cauzate de catre carburantul de calitate mai slaba. Insa nu putem omite si faptul ca filtrele de benzina nu sunt schimbate la timp, lucru care duce la uzarea acestora intr-un timp scurt.

Spre exemplu, amortizoarele se defecteaza din cauza drumurilor pline de gropi dar si din cauza faptului ca sunt prea mult solicitate atunci cand vehiculul este rulat. Gradul de uzura al acestora depinde in cea mai mare parte de stilul de conducere, de incarcatura si de kilometraj.
Planetarele sunt piesele auto care se distrug in momentul in care acestea sunt fortate in timpul virajului, atunci cand un burduf se strica sau rotile sunt bracate. In momentul in care rotile au o pozitie stramba, iar pedala este calcata cu putere, planetarele se vor defecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *