Cele mai utile sfaturi pentru intretinerea unei masini

Masina functioneaza atata timp cat este ingrijita si intretinuta, de aceea, toate operatiunile pe care le poti efectua pentru a putea evita uzurile ce pot aparea la masina ta nu sunt dificil de realizat, iar daca le vei respecta, te vei putea bucura de ea pentru un timp indelungat.

Un element important care influenteaza performantele motorului oricarei masini este insursi filtrul de aer, astfel ca, in momentul in care acesta devine foarte murdar, masina va prezenta un consum mai mare de combustibil si motorul va incepe sa raspunda mai greu.

Filtrul de aer trebuie schimbat la intervalul de timp specificat de catre producatorul masinii. Tine cont de acest important aspect, iar motorul masinii tale iti va multumi cu siguranta.
Un alt element fara de care nu am putea conduce masina din punct de vedere al sigurantei, este constituit de placuta de frana. Ele sunt cele care se uzeaza cel mai rapid, de aceea trebuie verificata constant grosimea acestora, iar in cazul in care nu se va realiza aceasta verificare, discurile se vor uza prematur.

Cel mai esential lichid ce contribuie la buna functionare a masinii este uleiul de motor. Masinile ce au in dotare servo-directia hidraulica permit urmarirea nivelului lichidului servo-directiei. In momentul in care lichidul scade sub limita minima, acesta trebuie completat cu acelasi recomandat de catre producator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *