Semnele care te anunta ca bateria masinii tale va ceda

Bateria reprezinta inima masinii, aceasta ofera energie pentru intreaga functionare a tuturor sistemelor masinii precum cel de sonorizare, de iluminat, de ventilatie, incalzire si multe altele.

De ce bateria nu mai functioneaza?

Din diverse motive, fie aceasta este veche, fie este defect un alternator, fie exista anumite defectiuni ale diodei alternatorului sau vorbim chiar si despre o incarcare defectuoasa.
Un prim semn al cedarii bateriei poate fi observat in momentul in care motorul porneste mai greu. La actionarea demarorului, dupa o noapte intreaga in care masina a stat in parcare, motorul se straduieste sa se invarta.
Pe langa energia electrica furnizata motorului, bateria distribuie energie si pentru componentele electronice si electrice ale masinii, iar in momentul in care intestitatea luminilor scade atunci cand radioul sau ventilatia sunt pornite, inseamna ca bateria este pe cale sa nu mai functioneze.

Un alt semn care ne anunta ca bateria masinii este pe cale sa cedeze, poate fi observat atunci cand martorul de baterie sta aprins chiar si atunci cand motorul este este deja pornit. Acest fact, indica o problema interna sau o problema de incarcare a bateriei.
In momentul in care motorul nu mai porneste in urma invartirii cheii in contact si se va auzi doar un clichet, bateria masinii a cedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *