Diagnoza auto

Mechanic Detailed Inspection

Odata cu devzoltarea tehnologica din perioada secolului trecut chiar si masinile au inceput sa beneficieze de anumite unitati de comanda precum calculatoarele, iar comunicarea cu acestea se numeste diagnoza auto computerizata.Procesul de diagnoza auto se poate ingreuna in momentul in care nu exista nici un cod de eroare sau atunci cand avem un cod de eroare, cod care ne poate duce spre o directie gresita decat acolo unde intradevar se afla problema.

Injectorul pentru combustibil, sistemul de pornire si transmisia automata pentru marea majoritate a masinilor moderne cu injectoare sunt bineinteles conduse de unul sau in functie de caz, de mai multe calculatoare. Acestea trimit comenzi catre injectoare pentru ca bobinele cilindrilor sa se aprinda.

Exista zeci de senzori care masoara anumite lucruri precum deschiderea clapetei de acceleratie, aerul si racirea temperaturii, rampa motorului sau pozitia arborelui cotit si a celui cu came si viteza cu care acesta ruleaza.
Acesta reprezinta un sistem mai complicat ce prezinta deasemenea o multime de auto-controale pentru a putea mentine functionarea masinii pe o perioada mai indelungata de timp.
Delcip va ofera servicii de diagnoza auto cu ajutorul carora putem indentifica orice problema intampina masina ta, pentru ca ma apoi sa o putem rezolva eficient si corect.Primul pas pe care echipa noastra il efectueaza in acest proces il reprezinta conectarea diagnozei sub bord. Motorul nu se porneste dar se pune contactul, iar mai apoi, instrumentul cu ajutorul caruia putem efectua diagnoza solicita anumite informatii precum modelul si anul fabricatiei motorului si urmam cu precizie toate instructiunile pe care acesta n-i le transmite.In momentul urmator, instrumentul de scanare va identifica problema pe care masina o prezinta.
Acest proces mai presupune deasemenea verificarea parametrilor in care functioneaza componentele sistemelor.
In timpul unei astfel de proceduri se realizeaza in general functii precum stergere sau citire, resetarea intervalelor de service, verificarea functionalitatii unor componente, interpretarea codurilor de defect, uneori repararea pe loc a anumitor defecte ce au fost constatate in urma acestei diagnosticari sau testare injectoare si multe altele.

Singurul lucru pe care o diagnoza auto nu il poate arata oricand este kilometrajul real al masinii. In cazul in care s-a efectuat o modificare de kilometri de catre o alta persoana, valoarea anterioara nu se va afisa.
Daca masina ta prezinta anumite semne sau crezi ca anumite elemente nu mai functioneaza ca inainte, fa o vizita la Delcip si haide sa rezolvam acele probleme.